Jag vill
formge bokomslag

Jag är formgivaren som blev konstnär som gärna formger.

30 års erfarenhet

Jag har gjort magasin, kataloger, illustrationer, loggor, foldrar,
stora vepor, små visitkort, massor av flyers, guider, webbsidor — allt jag drömde om.

OK – nästan.

Jag har inte gjort bokomslag eller skivomslag, alltså inga riktiga — bara mock-ups för att det är kul.

30 års erfarenhet

Jag har gjort magasin, kataloger, illustrationer, loggor,
foldrar, stora vepor, små visitkort, massor av flyers,
guider, webbsidor — allt jag drömde om.

OK – nästan.

Jag har inte gjort bokomslag eller skivomslag,
alltså inga riktiga — bara mock-ups för att det är kul.

Varför?

Mest av allt målar jag, eller ska måla. Ibland tryter motivationen, jag får liksom inget flow. Det kan låta lyxigt och bortskämt, men att stå där och bara måla för min egen skull, det jag vill, hur jag vill kan också bli hämmande. Jag känner att jag vill varva den totala friheten i konstnärskapet med något där jag har ett slags ramar att hålla mig till, samtidigt ska det kännas givande.

Jag ser böcker som något konstnärligt, de luktar gott, känns bra att hålla i och har mysfaktor. Ofta när jag väljer bok så väljer jag på omslaget. Omslaget måste locka, identifiera och sälja. Finns det flera olika omslag väljer jag såklart det som tilltalar mig mest. Jag har köpt böcker helt beroende på omslaget, jag kanske inte ens tänkt läsa boken. Den är bara snygg. Som konst. Vill ha.

Processen

Jag bor i Viken i Höganäs kommun, jag tänker att jag arbetar härifrån. Mina verktyg är Mac, Adobe Photoshop, Illustrator och Indesign.

Jag får en brief/uppdragsbeskrivning. Är det en roman, novell eller dikter är det kanske att föredra att få läsa texten för att fånga en känsla. Kanske uppdraget är så planerat från er sida redan att det mer handlar om att sätta ihop ett original.

Sedan skickas korr fram och tillbaka tills alla är nöjda. Efter det skapas tryckfärdig pdf som levereras digitalt till önskad mottagare.

Jag bara leker med tanken nu hur ett uppdrag kan gå till — jag har som sagt aldrig gjort ett bokomslag.

 

Konstnär

Sedan några år har jag främst arbetat som konstnär. Stora, abstrakta tavlor till det moderna hemmet. Jag vill bryta perfektionismen i ett rum med naturens vildhet och kraft — som kontrast till den strukturerade inomhusmiljön. Jag söker det otyglade modiga uttrycket och låter det bli en påminnelse om att vi alla har kraft och modet att våga.

poshter.se

Kul att nämna är också kunden som köpte en tavla, vi klickade och blev vänner. Tillsammans startade vi poshter.se — en sida på nätet där vi säljer mina alster som jag skapar digitalt. Ett kul projekt och vi säljer både i Sverige och utomlands.

Kontakta Tomas Vagner

Ring på: 0700 78 49 50

eller fyll i formuläret nedan så återkommer jag till dig